Cilt Bakımı, her bireyin belirli aralıklarla ve düzenli olarak yapması ya da yaptırması gereken bir bakımdır. Cilt bakımı yalnızca estetik bakımından değil, aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önem arz etmektedir. Cilde yapılan doğru ve düzenli bakım sonrasında cilt kendisini sürekli olarak yeniler, rahatlar, canlanır ve nefes alır. Bu durum ileriki yaşlarda ciltte görülebilecek kırışıklık, yaşlanma ve sarkma gibi problemlerin görülmesinin önüne geçilmesini sağlar.

Cilt, gün içerisinde fazlaca olumsuz durum ile karşılaşır. Bunlardan bazıları, zararlı güneş ışınları, çevresel faktörler, hava kirliliği ve makyaj gibi etkenlerdir. Diğer taraftan, sigara içmek, stresli yaşam ve düzensiz beslenme cildin sağlığını önemli ölçüde yitirmesine ve erken yaşlanmasına neden olur. Bunun önüne erken yaşlardan itibaren başlayarak yaptıracağınız cilt bakımı ile geçebilir ve ilerleyen senelerde genç, sağlıklı ve güzel görünebilirsiniz. Bilhassa 20’li yaşlardan itibaren tüm bireylerin belirli periyodlarla ve düzenli bir şekilde profesyonel cilt bakımı yaptırması çok önemlidir.

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlar; bakım yapmadan önce cilde uygun olacak bakım tipini belirlemektir. Örneğin cilt yapısı kuru tipte ise nemlendirici bakım yapılması önerilir. Şayet cilt yapısı oldukça yağlı ise cilt yağını absorbe edecek bakım yapılması uygundur. Aynı cilt tipine aynı bakım yapılması uygun değildir. Öncelikle cilt tipi dikkatli bir şekilde analiz edilmelidir. Cilt tipi belirlendikten sonra kullanılacak ürünlerin kaliteli olmasına ve cilde zarar vermemesine özellikle dikkat edilmelidir. Ürün içeriği yoğun ve etkili ise bu durum hassas ciltler için problem yaratabilir. Cilt bakımı esnasında deriyi tahriş etmeyecek özellikte ve yıpratmayacak ürünlerin kullanılması önerilir.

Cilt tipleri bireyden bireye farklılık göstermektedir. Bu sebeple, en önce cilt tipi belirlenmeli ve sonrasında cilt bakımı aşamasına geçmelidir. Leke problemleri görülen ve akneli cilde sahip kişiler için uygulanacak cilt bakımı diğer cilt bakımlarından farklı olmalıdır. Cilt bakımı elbette ki cilt tipi öğrenildikten sonra bireysel olarak da yapılabilir fakat bu bakım hiçbir zaman profesyonel bir cilt bakımı ile aynı olamaz. Biraz da, günümüzde uygulanan profesyonel cilt bakımı yöntemlerinden bahsedelim.

Dermapen Nedir?
Yaşlanmayı durdurmak mümkün olmayan bir durumdur. Fakat yaşlanmayı yavaşlatmanın yolları elbette ki vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi düzenli ve doğru cilt bakımıdır. Cilt bakımı için uygulanan yöntemler sayesinde daha genç kalabilmek mümkündür. Bu bakımdan en başarılı ve en iyi sonuç veren yöntemlerin birisi de dermapendir.

Dermapen; kırışıklıklar, göz çevresi bakımı, genişlemiş gözenekler ve ağız çevresinde görülen siyah çizgiler için kullanılan iyi bir yöntemdir. Uygulamanın hedefi cildi sıkılaştırarak daha sağlıklı daha dinç bir görünüm kazanmasıdır.

Dermapen yöntemi, yalnızca cildi gençleştirmek için kullanılmaz. Ek olarak akneli cilt problemi görülen kişiler için de uygulanır. Bunun yanında suçiçeği izi veya çatlakların olması durumunda da bu yöntem kullanılabilir. Uygulama esnasında cildin en değerli tabakası olan epidermis zarar görmez. Epidermis soyulmadan ve tahriş edilmeden uygulanan dermapen yöntemi tüm cilt tipleri için idealdir. Dermapen uygulaması, özellikle en çok çekinilen bölgeler olan kol içi ve boyun gibi bölgelerde de uygulanabilmektedir.

Dermapen Nasıl Uygulanır?
Uygulama öncesinde ciltteki bütün makyaj temizlenerek cilt dezenfekte edilir. İşlem görecek olan olan bölgeye saf hyaluronil asid uygulanır. Dermapen cihazının ultra ince iğneleri ile deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılarak cildin iyileşmesi tetiklenir. İşlem tamamlandıktan sonra yatıştırıcı antioksidan maske yapılır. Dermapen uygulaması hemen hemen 30 ila 40 dakika kadar sürer. Bu işlem ile cilt için gerekli olan kolojen ve elastin sentezi sağlanır. Uygulama ile birlikte kan dolaşımı artar. Dermapen uygulamasını 4 hafta ara ile 4 seans uygulanmasını tavsiye ediyoruz. Bu sayede siz de cilt problemlerinizden kurtularak sağlıklı, dinç ve genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Cilt bakımında 2020 trendleri
Hydrafacial uygulaması, son dönemde sıklıkla yaptırılan uygulamalardandır. Hydrafacial, siyah noktaları gidererek sivilce ve akneleri yok eder. Bununla birlikte, oluşan güneş yanıklarını ve ciltte oluşan ton farklarını kaybeder. Cildin nem ve yağ dengesini sağlar. Cildi ölü dokulardan, kirlerden ve yağlardan derinlemesine temizler. Sağlıklı, dinç görünen ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Cilt Bakımı Fiyatları
Cilt bakımı fiyatları 2020 da merkezden merkeze değişiklik göstermektedir. Cilt bakımı Ankara, İstanbul gibi büyük illerde oldukça talep gören uygulamalardandır.

Esteankara Olarak Hangi Cilt Bakımı Cihazlarını Kullanıyoruz?
Esteankara olarak, her uygulamamızda olduğu gibi cilt bakımı uygulamasında da son teknoloji ürünü cihazları kullanmaktayız. Hydrafacial, cilt bakımı konusunda alanında en iyi cihazlardan olan Innofacial isimli cilt bakım cihazını kullanmaktayız. INNOFACIAL ile lazer kullanmaksızın cilt bakımı ve tedavisi yapılabilen en yeni ve en gelişmiş cilt yenileme sistemidir. INNOFACIAL, cilt temizleme, peeling, hidrasyon, extraction ve antioksidan korumayı birleştiren tek hydradermabrazyon işlemidir. İyileşme sürecine gereksinim duymadan, daha canlı, daha temiz bir cilde sahip olunur. Bu tedavi yöntemi ile cilt yatıştırılır, nemlendirilir ve cildi bu esnada asla tahriş olmaz. Innofacial, komedojenik orta düzey akne, kuru, yağlı, nemsiz cilt ve yüzeysel lekelenme sorunu olanlar için, ayrıca genel cilt bakımı ihtiyacı olanlar açısından kısa sürede etkili, güvenilir ve mükemmel çözümler sunar.

Innofacial ile tedavi 3 aşamadır.

1.Aşama

Yeni ve sağlıklı bir cilt için ölü hücreler temizlenir.

2.Adım

Gözeneklerden yumuşayan kir ve artıklar emilerek temizlenir.

3.Adım

Cildin nemini korur ve istenilen sonuçlar alındığında bunların korunulmasına yardımcı olur.

Siz de Esteankara ‘yı arayarak cilt bakımı hakkında bilgi ve randevu alabilirsiniz.