Günümüz de cinsiyet fark etmeksizin, insanların genelinde en fazla rahatsız edici konulardan biri, kuşkusuz istenmeyen tüylerdir. Aslında bu durum insanlar için yüzyıllardır büyük bir problemdir ve insanlar bunun için hatta çeşitli yöntemler bile geliştirmiştir. Bugün geçmişte kullanılan yöntemleri kullanmak hem mantıklı değildir hem de yeterince etkili değildir. Özellikle lazer epilasyon gibi, bir mucize hayatımız da yer alırken, başka bir yöntem tercih etmek zaten tamamen zaman kaybı olacaktır. İnsanlar için lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulma yolunda en önemli yöntemlerden biri olunca bu konuda imal edilen ve geliştirilen de birçok cihaz ve yöntem ortaya çıkmaya başlamıştır. Hâlihazırda bu gelişim ve yenilikler de sürekli olarak devam etmektedir. Genel olarak lazer epilasyon hakkında biraz bilgi verelim.

Lazer Epilasyon Nedir?
Öncelikle lazer epilasyonun ne olduğundan ve nasıl uygulandığından bahsedelim. Lazer epilasyon, özel olarak geliştirilen bir sistem olmakla beraber, kıl köklerine lazer ışınları göndererek bu köklerin zayıflatılması ve tekrar çıkmaması üzerine çalışan bir sisteme sahiptir. Bu konuda eskiden çalışmalar kısıtlı ve uygulanan tüy, cilt tipleri kısıtlı olsa da günümüz de artık bu konu ile ilgili son derece önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Artık neredeyse her cilt rengine ve kıl türüne lazer epilasyon uygulanabilmekte ve oldukça yüksek oranda da başarı elde edilebilmektedir.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilmektedir?
Geliştirilen sistemler ve cihazlar sayesinde, lazer epilasyon neredeyse vücudunuzun her bölgesine rahatlıkla uygulanabilmektedir. En fazla tercih edilen ve genellikle en iyi sonuçların alındığı bölgeler ise şu şekildedir:

Genital bölge
Alt ve üst bacak
Omuzlara ve sırta
Yüz ve boyun bölgesine
Kol ve koltuk altına
Vücudunuzun hangi bölgesinde lazer epilasyon tercih ederseniz edin, mutlaka bu konuda alanında uzman ve deneyimli kişilerden destek almanız gerekmektedir. Özellikle merdiven altı olarak adlandırılan yerlerden ve kuaför gibi salonlardan uzak durmanız, sizin açınızdan çok daha faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra, lazer epilasyon tedavisi 14 yaşından küçüklere, hamileler ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilere uygulanamamaktadır. Ancak bu özelliklere sahip olmayan kişilere rahatlıkla uygulanabilmekte ve gayet başarılı sonuçlar da elde edilmektedir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?
Lazer epilasyona başlamayı düşünenlerin, en çok merak ettiği sorulardan biri, ne kadar sürede işlemin etkisini göstereceğidir. Aslında bu konu lazer epilasyonun en avantajlı yönlerinden biridir. Çünkü istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri arasında, etkisini en hızlı gösteren yöntem lazer epilasyon olmaktadır. Tabi bu durum biraz kişiler ve bu kişilerin tüy yapıları ile alakalı olarak değişen bir durum olmaktadır. Lazer epilasyondan en hızlı ve etkili sonucu alan kişiler, açık tenli ancak siyah tüye sahip olan kişilerdir. Ama yinede herkeste, 2 veya 3 seanstan sonra gözle görülür bir azalma söz konusu olabilmektedir. Ama en iyi sonuçlar genellikle, 6 ile 8 seans süre sonra kendini göstermekte, hatta birçok insan da bu seanslar sonunda tamamen bitme durumu söz konusu olmaktadır.

Lazer Epilasyonun Faydaları Nelerdir?
Lazer epilasyon yöntemi ile istenmeyen tüylerden kurtulmanın birçok açıdan faydası bulunmaktadır. Sistem geliştirilirken, özelikle bu faydaların artması ve daha etkin olarak yaşanması için, önemli çalışmalar yürütülmektedir. Genel olarak şu an kullanılan lazer epilasyon tedavilerinin faydalarından bahsedelim.

Bilinen en önemli faydası, doğal olarak istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı yoludur.
Diğer tüy alma yöntemlerinde, özellikle ağda ve jilet gibi yöntemlerde, ciltte tahriş ve batık gibi sorunlar yaşanırken, lazer epilasyonda asla böyle bir durum söz konusu değildir. Aksine uygulanan bölgeyi pürüzsüz bir hale getirmektedir.
Acı olarak da diğer yöntemlere göre çok daha faydalıdır. Ayrıca işlemin uygulanma süresi oldukça kısa sürmektedir. Böylece istenmeyen tüylere ayırdığınız vakit hem daha az hem daha acısız olmaktadır.

Lazer Epilasyon Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu tedaviye başlarken, ilk etapta dikkat edilmesi gereken en önemli şey uygulayacak olan kişi konusunda doğru tercihin yapılması gerektiğidir. Mutlaka uzman kişi ve kurumlar ile görüşülmeli ve bu kişilerden destek alınmalıdır. Bunun dışında, lazer uygulanan bölge en az 24 saat suya maruz kalmamalıdır. Eğer mecbur kalınırsa çok sıcak veya çok soğuk su olmamalıdır. Ayrıca işlem uygulanan bölgenin 1 hafta kadar da güneşe maruz bırakılmaması gerekmektedir.

Ankara’da acısız, ağrısız, kokusuz lazer işlemleri yaptırmak ve rk 808 thermal kontrol lazer aleti ile tanışmak, ayrıca Ankara’da 2020 lazer fiyatları hakkında bilgi almak için 0530 024 56 54 numaralı telefondan Esteankara’ya ulaşabilir; bilgi ve randevu alabilirsiniz.